Bifasische technologie - Superieur voor VF

Superieur voor defibrillatie van ventrikelfibrilleren

De prestaties van de Rectilinear Biphasic™-pulsvorm (RBW) van ZOLL zijn ook opvallend bij defibrillatie van ventrikelfibrilleren in het elektrofysiologielaboratorium. Er zijn drie afzonderlijke klinische proeven uitgevoerd voor drie verschillende bifasische pulsvormen: iedere pulsvorm is vergeleken met dezelfde gebruikelijke standaard, de monofasische, gedempte sinuspulsvorm (MDS) (Afbeelding 1).

RBW VF-FEIT

De ZOLL RBW was de enige bifasische pulsvorm die statistische superioriteit aantoonde ten opzichte van een MDS-schok bij 200 J met lage energie-instellingen (99 % effectiviteit bij 120 J).* Slechts 1 patiënt in de studie had een tweede schok bij 150 J nodig om het ventrikelfibrilleren te stoppen. Bovendien werden de resultaten van de RBW nog significanter wanneer de patiëntenpopulatie werd gescheiden in een groep met alleen patiënten met een hoge impedantie (meer dan 90 Ohm) - 100 % schokeffectiviteit bij 120 J voor RBW vs. 63 % effectiviteit van de eerste schok bij 200 J voor MDS (p=0,02) (Afbeelding 2).

Bifasische resultaten voor VF (Afbeelding 1)

FirstShockEfficacyVF.jpg

Mittal et. al. (Afbeelding 2)
VF Afbeelding 2 Mittal

Kom meer te weten over de Rectilinear Biphasic-pulvorm van ZOLL:

Elektriciteitsbeginselen
Meer stroom bij 200 J dan andere bifasische pulsvormen bij 360 J
Optimale duur voor defibrillatieschokken
Superieur voor cardioversie van boezemfibrilleren
Superieur voor defibrillatie van ventrikelfibrilleren
Superieur voor defibrillatie van een hartstilstand buiten het ziekenhuis
Aanbevelingen voor gebruik van bifasische pulsvormen bij kinderen
Bibliografie

*De gegevens tonen de gelijkwaardige doeltreffendheid van rechtlijnige bifasische schokken met lage energie aan ten opzichte van de gebruikelijke monofasische schokken met hoge energie voor transthoracale defibrillatie voor alle patiënten bij VT/VF met 95 % zekerheid. De gegevens tonen ook de superieure doeltreffendheid van rechtlijnige bifasische schokken met lage energie aan ten opzichte van de gebruikelijke monofasische schokken met hoge energie bij patiënten met een hoge transthoracale impedantie in het geval VT/VF met 90 % zekerheid.